Какво се случи до този час?  Два дни преди изборите Институтът за

...
Какво се случи до този час? 
Два дни преди изборите Институтът за
Коментари Харесай

Очаквате ли ескалация на войната в Украйна заради новата руска анексия?

Какво се случи до този час? 

Два дни преди изборите Институтът за развиване на обществената среда показа данни за финансовите запаси, които партиите са отделили за платено медийно наличие. От тях излиза, че за месец акция в медиите партиите са дали над 3 млн. лева, осведоми " ". Резултатите са с новост към 28-и септември, като мониторингът включва формалните страници на 39 национални и районни медии - 9 малките екрани, 3 радиостанции, 11 вестника и 16 осведомителни уеб сайтове и организации. Най-много средства в медийния си имидж са вложили " Продължаваме промяната " с над 675 хиляди лв., следвани от " Демократична България " с малко над 419 хиляди лв.. Българска социалистическа партия за България са изразходили 338 хиляди лв. за медийната си акция, ГЕРБ-СДС - 319 хиляди, а " Възраждане ", които имат двойно нарастване в разноските си за реклама по отношение на данните от 20-и септември, са разходили над 310 хиляди лв.. 

Страната ни е преди всичко в Европейски Съюз по преждевременна гибел от сърдечно-съдови болести. Всяка година у нас живота си да губят приблизително 160 души на 100 000 население под 65-годишна възраст. Статистиката на " Евростат " обгръща интервала от 2017 до 2019 година Всеки пети пълнолетен у нас със сърдечно-съдови проблеми или диабет - болести, които съгласно експертите се неглижират от обществото, което води до тежки диагнози като сърдечна непълнота, исхемична болест, инфаркт или инсулт. Профилактиката би трябвало да стартира от ранна възраст, като основаване на верен метод на хранене, физическа интензивност, здравна просвета. Сред главните рискови фактори за възникването на болести на сърдечно-съдовата система са високото кръвно налягане и тютюнопушенето, както и стресът, незадоволителната консумация на плодове и зеленчуци и използването на повече сол. Специалистите поучават и постоянно да се мери кръвното налягане и холестерола, с цел да предотвратим неприятни последствия за здравето си. 

Волейболните националки на България не съумяха да изненадат олимпийските шампионки от Съединените щати и позволиха трета поредна загуба на международното състезание. В полския град Лодз българките въпреки всичко взеха гейм на надалеч по-силния съперник, а в последна сметка отстъпиха с 1:3, осведоми " ". Елица Атанасийевич с 14 точки и Мирослава Паскова с осем бяха топреализаторките за България. За Щатите Али Франти бе над всички с 19 точки. Днес на нашите следва основен мач с Канада като срещата стартира в 17 часа. В различен мач от нашата група Сърбия не срещна проблеми с Германия и победи Бундестима с безапелационното 3:0.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:



Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Защо от през днешния ден в Банкя поздравът " Честита баня " е още веднъж настоящ? Чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това?

С величествен рок концерт на Червения площад в Москва довечера ще бъде отпразнувано разширението на Русия с 4 нови украински области. На площада е издигната сцена с великански видеоекрани и билбордове, които гласят " Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон - Русия! "

Празникът се провежда на фона на едни от най-големите неуспехи на Русия във войната, като силите ѝ не престават да губят позиции. В тирада предходната седмица Путин предизвести, че може да употребява нуклеарни оръжия за отбрана на съветска територия, в случай че е належащо. С предстоящата анексия четирите района ще попаднат под нуклеарния чадър на Москва.

Същевременно украинският президент Володимир Зеленски насочи ново предизвестие към Русия за " доста недопечен отговор " от страна на Киев, ако Москва анексира въпросните украински области.

" Чудато шоу на Кремъл. Обявената " гала за приемане " няма никакъв юридически смисъл. Не си губете времето с този виртуален съветски дневен ред. Реалният живот ще бъде по-интересен: контраатака, деокупация, арбитражен съд ", написа в " Туитър " Михайло Подоляк, консултант на президента на Украйна. 

Ето за какво ви питаме:  



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР